Blogul care se promovează prin conținut

E posibil ca un blog să se promoveze singur prin propriul conținut? Da, dacă acesta aduce valoare adăugată timpului petrecut aici de către cititor. Dacă te-ai convins că ai nevoie de un blog cât mai atractiv, atunci e important să aplici metodele de promovare cunoscute, dar să te bazezi și pe puterea conținutului care te va face cunoscut.

Promovare blog prin conținutEvident, nu te aștepta ca acest conținut să te promoveze imediat; trebuie să ai răbdare și cu siguranță se va întâmpla după un timp.

Iată lista cu ponturile care te vor ajuta să ai un conținut atractiv care generează trafic și apreciere:

1. Compune pentru articol un titlu atractiv.  Acesta poate determina cititorul să citească mai departe și e important să respecte anumite reguli.

2. Începe cu o introducere remarcabilă. Astfel cititorul va deveni intrigat de conținut și va continua să citească. Prezintă cum îl va ajuta pe cititor acest articol.

3. Scrie textul ca o conversație simplă cu un prieten. Atunci când vorbești cu prietenii tăi nu folosești fraze complexe și propoziții foarte lungi. De asemenea, cititorul nu dorește un text cu jargoane sau subiecte prea complicate pe care nu le poate înțelege rapid. Folosește cuvinte comune și propoziții simple care fac conținutul ușor de citit și de recomandat.

4. Nu scrie de umplutură. Altfel spus, nu te concentra pe număratul cuvintelor și nu scrie redundant doar pentru a avea un text lung. Cititorul vrea să găsească răspunsul la problemă, să rețină idei importante și doar așa va fi impresionat și va recomanda textul mai departe.

5. Împarte conținutul în paragrafe. Arată mai bine și este ușor de citit. Ca regulă generală, fiecare paragraf trebuie să conțină maxim 5-7 propoziții.

6. Organizează textul folosind sub-titluri. Astfel articolul e structurat și ușor de evaluat de către cititor.

7. Folosește imagini. Impactul vizual este semnificativ. Este dovedit că acestea cresc rata de conversie, de share-uri și linkuri. De asemenea elementele  precum graficele, tabelele, diagramele explică mai rapid detaliile din text.

8. Conectează-te cu cititorul. Dincolo de autor de texte, ești o persoană cu o anumită personalitate și experiență. Îți recomand  să creezi o relație cât mai durabilă și umană cu cititorul tău care va conta foarte mult pe termen lung.

9. Scrie o încheiere potrivită. Astfel cititorul va fi convins că ai terminat de analizat subiectul, că a reținut ceva și a meritat timpul.

10. Include butoane vizibile de share pe rețele sociale.  Dacă îți dorești promovare, e important ca cititorul să poată recomanda textul imediat ce îl citește și apreciază. Rețelele sociale sunt importante în promovare, dar identifică unde este audiența cea mai activă.

11. Include cifre și statistici. Dacă argumentezi cu cifre din surse de încredere, articolele tale vor fi credibile și surse de documentare.

Tu ce faci ca să ai un conținut remarcabil și atractiv pe blog?

Spune și altora de articol:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *