4 Surse de idei pentru postările pe blog

Ți s-a întâmplat vreodată să rămâi în pană de idei pentru blogul tău? Să fii lipsit de inspirație și să nu găsești un subiect oricât de mult ai încerca? Cu siguranță că da! Nu te frustra și nici nu renunța la ideea de a scrie un articol în acel moment.

Surse inspiratie blogApelează la următoarele surse de inspirație pentru scrierile pe blog:

1. Întrebări de la cititori. Fii sigur că dacă o persoană vine cu o anumite dilemă, cu siguranță există mai mulți cititori care au aceeași problemă. De asemenea, dacă imediat după articol se cer explicații mai detaliate sau dezvoltarea subiectului, este bine să publici cât mai repede un post care răspunde cerințelor.

Întrebările pot veni pe diferite canale: emailuri pe adresa de contact, comentarii la articole, evenimente sau conferințe de profil, rețele de socializare, conversații cu specialiști în domeniu.

2. Dileme proprii întâlnite în trecut. Fiecare blogger s-a lovit de probleme în activitatea sa și a căutat soluții pe care mai apoi le-a testat și aplicat. Le poți descrie detaliat în articole adăugând și impresii personale.

3. Articole mai vechi. Cu cât trece timpul, numărul postărilor crește, dar și informația deja transmisă se poate schimba. De aceea, recomand să îți recitești postările din arhivă și poți descoperi unele care au nevoie de actualizări. Fie că ți-ai schimbat opinia personală asupra subiectului, fie că au apărut informații noi, metode și instrumente actuale, este o oportunitate de a scrie un articol nou.

4. Evenimente de profil la care participi. În fiecare domeniu se organizează conferințe și întâlniri între specialiști. Aici cunoști oameni cu același interes ca și tine și cu siguranță pot apărea întrebări în timpul discuțiilor cu aceștia. Fii mereu deschis la conversații și receptiv la problemele care se discută. Chiar dacă nu ai răspuns pe moment la dilemele dezbătute, te documentezi și scrii articole cu temele respective.

Este normal să nu fii mereu inspirat și creativ. Mai ales dacă ești la început. Dar cu timpul capeți experiență, citești mai mult, descoperi mai multe surse de documentare și reușești să intuiești mai rapid posibile subiecte de articole. Important este să nu renunți și mai ales să înveți să fii creativ!

Tu ce alte surse de inspirație ai pentru articolele tale? Cum depășești momentele de lipsă a ideilor?

Spune și altora de articol:

One thought on “4 Surse de idei pentru postările pe blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *