Promovarea blogului personal în 7 pași

Dacă ai ajuns în faza de promovare, înseamnă că te-ai convins deja de importanța unui blog și ai deja un conținut de calitate pe care vrei să-l faci cunoscut.

Știu, începutul este greu și adesea frustrant, dar cu răbdare, strategie de promovare și un plan de evoluție poți reuși să crești blog-ul și să devii cunoscut.

Ai petrecut ore bune cu documentarea și apoi scrisul unui articol, dar munca ta nu se oprește aici. Cum am mai spus-o în articolul meu despre promovarea online, poți avea un site/blog/conținut remarcabil, dar nimeni să nu afle de acesta dacă nu îl promovezi.

Promovare blogAșa că recomand să aplici următorii pași dacă vrei audiență, expunere și vizibilitate:

1. Folosește rețelele sociale. Acest instrument este cel mai puternic pentru un blog aflat la început. În prezent lumea află răspunsuri la întrebări, caută produse și servicii pe rețelele sociale, așa că fii prezent aici cu conținutul blogului tău! Alege rețelele sociale care se potrivesc cel mai bine audienței căutate și începe procesul de promovare. Află mai multe detalii din articolele mele despre puterea rețelelor sociale, promovarea pe Facebook, Pinterest și Google Plus.

2. Email marketing. Anunță apariția unui nou articol în newsletter, întreabă cititorii ce ar vrea să citească pe blog, cere feedback. O campanie puternică de promovare pe email duce la întărirea relațiilor cu cititorii și totodată la promovarea blogului prin distribuirea de către aceștia către prieteni și cunoscuți.

3. Distribuie fiecare articol nou în grupurile de nișă din care faci parte. Comunitățile în general includ oameni cu aceleași preocupări, pasiuni și cu siguranță aici găsești audiența dorită. Important este să participi activ, nu doar să îți promovezi blogul. Vino cu informații noi din domeniul respectiv, cu soluții la problemele celorlalți membri, resurse de documentare, feedback-uri constructive asupra altor articole sau bloguri. Respectă regulile grupului și remarcă-te prin participare și conținut!

4. Include RSS feed. Prin această metodă îți fidelizezi cititorii existenți. Cei care doresc să fie în contact cu blogul tău și să afle ce scrii, sunt adesea cei care te promovează mai departe. Este important să ai un număr minim de cititori fideli pe care să îi apreciezi și să-i păstrezi prin calitatea conținutului și interacțiunea permanentă.

5. Comentează pe alte bloguri relevante din domeniul tău. Îți recomand să urmărești articolele apărute pe alte bloguri, mai ales cele scrise de oameni vechi, mai experimentați și vizibili în mediul online. Adu valoare adăugată conținutului acestora, cu completări și argumente, în niciun caz nu scrie doar pentru a include numele site-ului tău. Astfel obții încrederea celorlalți și expunere în domeniul tău.

6. Participă la evenimente dedicate nișei în care activezi. Networking-ul este important și în afara mediului online. Du-te la prezentări, conferințe și cunoaște oameni cu care să împărtășești informații și resurse utile din domeniu, să dezbați teme de interes comun. Bloggingul se bazează pe interacțiunea dintre oameni și este bine să o cultivi atât în mediul online cât și offline.

7. Respectă regulile de SEO pentru blogul tău pentru că cele mai importante conversii sunt cele care vin organic din motoarele de căutare. Scrie în primul rând pentru oameni, pentru cititori, dar nu ignora aspectele de SEO. Vei vedea că în timp, dacă ai un conținut de calitate, rezultatele nu vor întârzia să apară!

În loc de încheiere, îți mai dau un sfat: dacă ești mulțumit de munca ta, mândrește-te cu ea! Nu crede că nu e importantă sau nu merită, arată lumii ce ai scris! Așa vei avea mai mulți cititori, mai mulți admiratori care îți vor share-ui conținutul, mai mulți oameni care vor vorbi despre tine și despre blogul tău. Nu uita însă, fii atent la feedback-uri și apreciază-le pe cele critice și constructive. Eu personal le prefer pe acestea decât laudele, care se obțin mai ușor 🙂 .

Tu ce alte metode aplici pentru a-ți promova blogul personal?

Spune și altora de articol:

2 thoughts on “Promovarea blogului personal în 7 pași

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *