7 Secrete ale unui blogger de succes

Dacă te-ai decis să fii blogger și să devii unul de succes în domeniul tău, vei avea cu siguranță de parcurs mulți pași în evoluția ta. Nu este ușor, este un proces de durată și o adevărată provocare. Mai ales acum când mediul online a devenit foarte competitiv și trebuie să te remarci printr-un conținut excepțional.

Blogger de succes

Iată un ghid cu secretele unui blogger de succes pe care trebuie să le cunoști și să le aplici site-ului tău:

1. Fii răspunzător pentru conținutul scris

Ce înseamnă asta?! Chiar dacă scrii despre modă, gastronomie, sănătate, dezvoltare personală, marketing online, ș.a.m.d., este important să te documentezi înainte de a publica articole, să verifici informațiile transmise și să te asiguri că ceea ce comunici este adevărat și argumentat. În acest fel, dovedești responsabilitate față de cititorii tăi și respect față de blogul personal. De asemenea, verifică textul și fii sigur că nu are greșeli gramaticale sau de exprimare. Dacă vrei să comunici informații utile, fă-o într-un mod corect!

În caz că preiei citate, rezultate ale unor studii sau informații de pe alte site-uri, menționează mereu sursa acestora. NU exagera însă cu preluarea de texte și informații, pentru că te vei transforma dintr-un autor de blog original, creativ și credibil  într-o persoană care doar copiază.

2. Fii empatic cu cititorii tăi

Ca și autor de blog, asta înseamnă să menții conversații cu cititorii și cei care te urmăresc pe blog sau pe rețelele sociale. NU trebuie să fii un simplu autor de articole, care împărtășește informații și atât; trebuie să oferi suport, să fii consultant și leader în același timp. Ideile tale sunt cu atât mai valoare cu cât acestea generează angajament din partea audienței prin întrebări și comentarii. Doar răspunzând cititorilor tăi poți crește traficul și audiența. Mulțumește celor care te vizitează, te laudă și sunt interesați de articolele tale, răspunde politicos criticelor (cele constructive te pot ajuta chiar mult să crești).

Cere-le părerea și feedback pentru articole, pune întrebări și implică-te mereu în conversațiile dintre membrii care activează pe rețelele sociale unde ești prezent.

3. Fii perseverent

De îndată ce te-ai decis și chiar ai pornit un blog, urmează etapa de menținere a acestuia. Nu e ușor, mai ales la început când nu vei avea audiență, vei acumula frustrare și vei deveni nerăbdător. De aceea e nevoie să devii mai bun, să acumulezi experiență în domeniu și mai ales să fii perseverent. Investește timp și energie, fii determinat și entuziast! Mergi înainte cu încredere și cu siguranță vei reuși!

4. Fii relevant și remarcabil în domeniul tău

Dacă ai declarat misiunea blog-ului tău, nu te abate de la mesajul pe care vrei să-l trasmiți, de la domeniul pe care vrei să-l abordezi. Oamenii vor veni după un timp, dar îi vei păstra doar dacă scrii articole relevante. Doar așa vei avea succes cu un blog remarcabil!

5. Fii util cu articolele tale

Ca să reușești asta, va trebui să vii cu ceva nou și valoros care să te diferențieze de competiție. În orice domeniu, pe orice nișă de blogging, există numeroase site-uri unde cititorii se pot informa. Important este să îi convingi pe aceștia că articolele tale sunt ceea ce caută, sunt utile și diferite față de restul. Împărtășește-le acestora din experiența ta dobândită de-a lungul timpului și din diferite proiecte, din documentarea și studiile făcute de tine, din problemele cu care te-ai confruntat și soluțiile aplicate dând exemple practice și concrete.

6. Fii unic și memorabil

După ce un cititor a ajuns la tine pe site, acesta trebuie convins să rămână cât mai mult și apoi să revină. Pentru asta, o caracteristică importantă este să găsească la tine informații utile și de interes unice, pe care nu le-a descoperite pe alte site-uri.

De asemenea, caută un stil personal de scriere, o voce unica a brandului personal care să se remarce din mulțime, să placă audienței și să facă din blogul tău unul memorabil.

7. Fii consecvent

 Din momentul în care începi un blog, îți asumi un angajament față de audiență. Altfel spus, faci o promisiune că vei continua să scrii conținut și să livrezi informații utile într-un mod continuu și constant. Nu are importanță cât de des vei scrie articole, dar va trebui să o faci. Aplică regula cea mai importantă: calitatea e mai importantă decât cantitatea! Nu scrie doar ca să scrii, ci adu valoare cu articolele pe care le publici. Fă un program de publicare atunci când ai subiecte importante de abordat și ține-te de acesta. Organizează-te să scrii constant, nu neapărat des. Poți face asta săptămânal, lunar, important este ca cititorii să nu te uite.

Eu spre exemplu, încerc să scriu săptămânal și asta este regulă pentru mine. Dar nu înseamnă că dacă am subiecte nu pot scrie mai des sau scriu chiar dacă nu am un subiect interesant sau nu mă simt inspirată…Este important programul, dar mai important este să livrez calitate decât cantitate!

Rezultatul unui program constant de postări este obișnuirea audienței cu publicarea articolelor tale și revenirea acestora pentru noi postări.

Tu ce alte secrete mai știi care te ajută să fii un blogger de succes?

Spune și altora de articol:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *