Cum începi un blog

Mda…într-adevar, e normal să nu știi dacă nu ai mai făcut asta niciodată. Dacă ai ajuns să te gândești la un blog, înseamnă că vrei să te faci cunoscut ca și profesionist sau să faci vizibilă afacerea ta în mediul online.

Am explicat despre importanța promovării online, iar primul pas este construirea unui site.

Început blogEste un moment important și trebuie abordat cu maximă seriozitate și disciplină. Mai ales dacă ești o persoană creativă și nicidecum tehnică. Dar nu te speria, și eu am dezvoltat acest proiect de la zero și iată că am reușit. Mai ales că în zilele noastre există multe surse de documentare pe internet și nu numai: tutoriale de pe site-uri specializate, forumuri, cărți și multe altele. Important este să ai un plan despre cum vrei să arate site-ul, cum vrei să te ajute și evident să te înarmezi cu multă răbdare și perseverență.

Și acum să trecem la treabă! Să începem un site împreună, pas cu pas, așa cum l-am construit eu pe acesta:

1. alege numele siteului și apoi cumpără domeniul (după ce ai verificat în prealabil dacă este disponibil). Eu recomand să fie unul simplu, cât mai scurt și ușor de reținut. Este important să fie de neuitat, nu? 🙂

Ai de ales între numele tău sau o denumire sugestivă pentru conținutul acestuia. Dacă vrei sa ai un site/blog care să ajute la recunoașterea brandului personal (intenționezi să oferi consultanță de imagine, design, dezvoltare personală, psihologie, ș.a.m.d.), este bine să alegi numele tău personal. Atenție însă: nu amesteca mai multe domenii! E adevărat că poți fi o persoană foarte activă în multe domenii și efervescentă în idei, dar nu poți excela în toate! Nu uita care este scopul final al site-ului: să convingi cititorii că merită să te urmărească și de aceea trebuie să te concentrezi pe domeniul respectiv!

Ah…și poți oricând să iți cumperi mai multe domenii dacă vrei să scrii și despre altceva 🙂

Dacă ai depășit dilema numelui, trebuie cu siguranță să te decizi dacă vrei ca domeniul tău să aibă .ro, .com, .org. .net. În caz că scrii în limba româna și audiența țintă este cea locală, cel mai bine este să alegi .ro !

2. caută găzduire web. Cea mai bună opțiune după părerea mea este un furnizor care oferă deja integrare cu WordPress. WordPress-ul (presupun ca nu vrei să apelezi la un dezvoltator de site-uri) este o platforma gratuită  (evident că are și variante mai customizate pe bani) pe care poți dezvolta un blog   (orice fel de blog!) fără să ai cunoștințe tehnice de instalat site-uri, programare.

3. obișnuiește-te cu WordPress-ul: alege o temă care să se potrivească cu tema blogului tău (o poți schimba mai târziu, conținutul este mai important!), învață să scrii articole, să inserezi poze și la ce dimensiuni, gândește-te la meniu. Sfatul meu este să începi cu o temă gratuită și doar atunci când te limitează să treci la una plătită. Sunt suficiente teme gratuite care pot satisface toate exigențele unui începător!

În acest moment ești pregătit de start. Spor la treaba!

Spune și altora de articol:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *