Am mai spus-o și mă repet că îmi place foarte tare Pinterest-ul, ca sursă de documentare și de salvare a unor imagini și articole de interes pentru mine. Este o platformă vizuală atrăgătoare, ușor de folosit și mai ales în continuă dezvoltare. De la an la an apar feature-uri noi și utile, desing-ul se schimbă pe măsură ce apar noi tendințe și numărul de utilizatori crește pe plan internațional. Spuneam că anul 2015 va aduce o dezvoltare a rețelelor vizuale precum Pinterest și Instagram și cred cu tărie că și în Romania numărul utilizatorilor de Pinterest va crește.
Eu sunt dependentă de Pinterest în activitatea de documentare pentru articolele mele sau pentru a mă infoma în domeniul de marketing online. De aceea am fost mulțumită când Pinterest a venit în noiembrie 2012 cu opțiunea de a crea maxim 3 boarduri secrete. În 2014 acest număr a devenit limitat doar de cele 350 de boarduri în total pentru fiecare cont.
Boardurile secrete reprezintă pentru tine un loc unde poți salva pin-uri fără ca acestea să fie vizibile publicului. Acestea nu vor apărea nicăieri pe Pinterest; nici în rezultatele căutărilor, nici în news feed-ul celor care te urmăresc, nici măcar în news feed-ul tău sau la pin-urile și activitățile de pe profilul sau pagina personală. Poți pinui aici imagini găsite pe internet sau repinui de pe Pinterest fără ca ceilalți să vadă.
Boadurile secrete sunt vizibile doar pentru cel care le creează sau pentru colaboratorii și invitații adăugați de acesta. Această opțiune e foarte utilă pentr cei care lucrează împreună la un proiect. Este foarte ușor de adăugat alți membi sau contribuitori: la setările boardului secret, mergi la secțiunea “who can pin?” și scrii numele persoanelor sau adresa de email. Aceștia din urmă pot re-pin-ui conținutul boardurilor secrete în boaruri publice, dar nicio informație sau link către acestea nu vor fi vizibile.
Procesul de creare a unui board secret este foarte ușor și poți alege între doua opțiuni:
- În partea de jos, după boardurile publice, apare secțiunea cu cele secrete. Aici alegi “create a secret board” unde introduci detaliile boardului tău secret.
- În partea de sus, înaintea bordurilor deja create apare opțiunea “create a new board”. La sectiunea de “keep it secret?” alegi Yes și în așa fel optezi ca boardul să fie secret.
În orice moment poți converti bordurile secrete în vizibile dacă la setări alegi opțiunea “secret:Off”. De reținut că nu mai poți schimba un board înapoi în secret după ce acesta a fost public pentru că unele dintre pin-uri e posibil să fi fost deja repinuite și vizibile.
Pentru a vă convinge de ce iubesc atât de mult Pinterest-ul și boardurile lui secrete și cât de mult te poate ajuta această platformă, iată câteva sugestii de boarduri secrete:
- documentare pentru articolele și postările pe blog. Dacă ești blogger, știi deja cât de important este să îți salvezi ideile sau articlolele citite într-un anumit loc pentru ca mai apoi să compui un articol. Ca și blogger eu folosesc foarte mult această opțiune și te sfătuiesc și pe tine să încerci.
- boarduri de grup pentru un anumit proiect. În caz ca ai un proiect în comun cu alți colaboratori este ușor să aveți un board comun unde să salvați infomații și imagini.
- boarduri publice în devenire. Dacă vrei să publici public un board pe o anumită temă, nu e profesionist să fie gol sau să aiba doar două-trei pinuri. De aceea îți sugeresz să îl setezi inițial ca fiind secret, timp în care colecționezi aici pinuri și abia când are suficiente îl convertești în public, vizibil pentru oricine.
- lansarea unui site. Urmează să ai o afacere proprie, un blog sau un site pentru un client? Dacă da, atunci colecționează idei de design, conținut, layout pentru a te ajuta în munca ta.
- participarea la o conferință. Ești invitat să participi ca și speaker la o conferință în domeniu. Evident că urmează o perioadă de documentare și de pregătire a prezentării. Un board secret te poate ajuta să îți salvezi idei și imagini pentru prezentarea finală.
- organizarea unui eveniment. Evenimentul poate fi nu doar profesional, ci și personal precum o nuntă, vacantă, petrecere surpriză. Chiar și așa, e multă muncă de informare și organizare, iar boardul secret dedicat de poate ajuta în acest sens.
- listă de cadouri, idei de meniu, aranjamente florale sau design interior pentru casă. Toate aceste colecții pot fi organizate în boarduri secrete pentru a păstra, adăuga și folosi ideile găsite de-a lungul timpului.
- dorințele personale secrete adunate într-o “bucket list”. Indiferent că sunt locuri de călătorit sau vizitat, lucruri de învățat, bunuri de cumpărat, obiective de atins, e bine să le păstrezi undeva doar pentru tine. Eu personal mă uit peste acest board din când în când care mă ajută să visez și mă motivează să muncesc 🙂 .
- boarduri secrete speciale pentru fanii sau clienții cu care intercaționezi cel mai mult. Poți în acest fel să-i faci să se simtă speciali și importanți, cu pin-uri distribuite doar acestora. Poți folosi asemenea boarduri în testarea de noi produse sau feature-uri pentru site.
- boarduri pentru o pasiune sau un interest comun. Așa cum pe facebook există grupuri unde membrii cu același interes postează, pun întrebări, dau răspunsuri si feedback-uri celorlalți membri, așa și pe Pinterest pot exista asemenea grupuri. Așa că te sfătuiesc să creezi boarduri secrete și să inviți membri cu aceeași pasiune, să îi încurajezi să pinuiască posturile lor recente, întrebări și răspunsuri la probleme și să răspundă la pinurile celorlalți. Se creează astfel o mini-comunitate puternică și dinamică.
Te-am convins cât de utile sunt boardurile secrete? Dacă le folosești deja, ce alte tipuri de boarduri ai creat?
Pinterestul capata o popularitate din ce in ce mai crescuta in Romania in special datorita usurintei de utilizare.
Cred ca o combinatie intre Facebook si Pinterest ar fi reteaua sociala perfecta, mai ales daca ar fi detinuta de Google.